Symlinked plugin url issues

Door GrimaceODespair op maandag 7 december 2015 03:40 - Reageren is niet meer mogelijk
CategorieŽn: Windows, WordPress, Views: 1.193

Ik had het onzalige idee opgevat om tijdens het ontwikkelen van een WordPress-plugin van OS te switchen. Windows 7 naar Windows 10 om precies te zijn.

Ik ging voor een clean install op een verse SSD. Het nieuwe systeem was eigenlijk in geen tijd up and running, inclusief de nodige dev tools (IIS7, Sql Server, Visual Studio, Notepad++, TortoiseGit, ...). Big up voor MS op dat vlak.

Zelfs de migratie van mijn WordPress-dev-omgeving was een fluitje van een cent. Op 1 struikelblok na: mijn wordpress-plugin. De plugins_url-functie van WordPress bleek namelijk koppig dienst te weigeren. In mijn module verschenen hierdoor urls van het type:


code:
1
http://localhost/folder/c:\/dev\/mypluginNa het nodige debugwerk, kwam ik erachter dat realpath de boosdoener was, of beter, het effect van ťťn van mijn symlinks op realpath.

De oplossing was gelukkig eenvoudig: gewoon symlinken naar een pad met een hoofdletter voor de drive:


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
cd C:/dev/wordpress/wp-content/plugins

dir myplugin*
07/12/1015 03:22 <SYMLINKD> myplugin [c:/dev/myplugin]
rmdir myplugin

mklink /d myplugin C:/dev/myplugin
dir myplugin*
07/12/1015 03:22 <SYMLINKD> myplugin [C:/dev/myplugin]

Performance counters in C#

Door GrimaceODespair op maandag 14 oktober 2013 02:14 - Reacties (6)
CategorieŽn: C#, Windows, Views: 4.327

Windows performance counters zijn een (misschien vooral door mezelf) erg misbegrepen topic en goede, begrijpbare codevoorbeelden zijn moeilijk te vinden. Daarom deze kleine utility class, waarmee het mogelijk is op een intuÔtieve manier enkele standaardmetingen te verrichten.

De class kan na creatie als volgt aangeroepen worden:

code:
1
2
3
4
using (perfCounters.Monitor())
{
  // do some task
}Van de code binnen de using wordt dan automatisch bijgehouden hoe vaak ze wordt aangeroepen, hoe vaak dat gebeurt per seconde en hoe lang de code gemiddeld duurt.

Lees verder »